Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@01:04:39 GMT

۴۵ هزار هکتار از بیابان‌های استان البرز قابل احیا است

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۶۹۹۵۲

۴۵ هزار هکتار از بیابان‌های استان البرز قابل احیا است

مهدی فتحی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت بیابان‌های استان البرز، اظهار کرد: مساحت کل بیابان‌های قابل احیای استان البرز بر اساس آخرین اطلاعات و آمار تهیه شده توسط دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها و بر اساس تصاویر ماهواره‌ای ۴۵ هزار و ۱۹۸ هکتار است که از این مقدار ۲۴ هزار و ۶۹۸ هکتار در محدوده سیاسی شهرستان اشتهارد و ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار در محدوده شهرستان نظرآباد واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به اقدامات انجام شده در مناطق بیابانی استان از سال ۷۰ تا پایان سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: تهیه طرح‌های مطالعاتی و اجرای بیابان‌زدایی به مساحت ۴۵ هزار و ۱۹۸ هکتار، تهیه طرح مدیریت جنگل‌های دست‌کاشته به مساحت پنج هزار و ۳۶۳ هکتار و کاشت نهال در اراضی بیابانی به مساحت ۱۰ هزار هکتار از جمله این اقدامات است.

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز همچنین به اقدامات انجام شده در سال جاری پرداخت و گفت: نهال‌کاری با گونه‌های مقاوم به خشکی مانند «تاغ» به مساحت ۱۱۰ هکتار در شهرستان‌های نظر آباد و اشتهارد، اجرای پروژه مراقبت و آبیاری کشت‌های سنواتی به مساحت دو هزار و ۲۴۵ هکتار (۹۲۵ هکتار در اشتهارد و یک‌هزار و ۳۲۰ هکتار در نظر آباد) از جمله این اقدامات است.

فتحی ادامه داد: اجرای پروژه مدیریت چرا به مساحت ۱۶ هزار و ۷۹ هکتار در شهرستان‌های اشتهارد و نظرآباد با اعتباری بالغ بر ۳۱ هزار و ۶۲ میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه سال ۹۸ اجرا شده است.

وی یکی از نتایج حاصل شده اقدامات در اراضی بیابانی را جلوگیری از فرسایش خاک دانست و گفت: افزایش تولید علوفه در اراضی بیابانی و مراتع تخریب شده قشقلاقی، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، تلطیف هوا در اراضی بیابانی، افزایش سطح آب‌های زیرزمینی، ترسیب کربن، تقویت دامداری در منطقه، جلوگیری از هدر رفتن آب‌های سطحی در اثر افزایش پوشش گیاهی، کاهش گرد و غبار و اثرات زیست محیطی از دیگر نتایج حاصل شده اقدامات است.

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در ادامه به مسائل و مشکلات اجرای طرح‌های بیابان زدایی پرداخت و گفت: وجود دام مازاد در عرصه‌های بیابانی استان از جمله شترهای سرگردان، وجود پروانه‌های چرا و طرح‌های مرتعداری در مناطقی که دارای کانون‌های بحرانی هستند، افت آب‌های زیرزمینی، کاهش بارندگی و افزایش شدت بیابان‌زایی، قرار گرفتن قسمتی از کانون‌های بحرانی در اراضی مستثنیات و افزایش شدت فرسایش در اراضی کشاورزی از جمله مشکلات ما هستند.

کد خبر 5006761

منبع: مهر

کلیدواژه: استان البرز شهرستان کرج مهدی فتحی منابع طبیعی البرز بیابان زدایی محرم 99 ویروس کرونا هفته دولت ماه محرم مراسم عزاداری شیراز بوشهر آمار کرونا شیوع کرونا شهرکرد گرگان کرمانشاه آزادگان جنگ تحمیلی ستاد ملی مقابله با کرونا اراضی بیابانی استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۹۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از اتمام رفع تداخلات اراضی در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، سیدمحمدرضا سیدحسینی اظهار کرد: در راستای رفع تداخلات ناشی از اجرای قوانین موازی موضوع ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و بر اساس عکس‌های هوایی دهه ۴۰ که در دسترس استان قرار گرفته است، از ابتدای اجرای این قانون از تعداد ۱۰۱۲ پلاک موجود در استان، ۴۹۰ پلاک، مشمول رفع تداخلات اراضی تشخیص داده شده است.

وی افزود: در دولت سیزدهم رفع تداخلات اراضی ۴۹۰ پلاک مشمول شهرستان‌های سیستان و بلوچستان در سطح حدود ۱۱ میلیون هکتار به پایان رسیده است که بر این اساس ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار ملی و ۲۸۷ هزار هکتار غیر ملی تشخیص داده شده و با این اقدام ارزشمند پس از ۶۰ سال زمینه صدور اسناد کشاورزی فراهم شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی از اثرات بارز رفع تداخلات اراضی، تضمین امنیت سرمایه‌گذاری و امنیت غذایی و در نتیجه کاهش پرونده‌های حقوقی در محاکم قضائی است.

کد خبر 749924

دیگر خبرها

  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌وبلوچستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • مکان‌یابی ۱۳ هزار هکتار زمین برای ساخت شهرک‌های نهضت ملی مسکن